שמן זית  
דף הבית >> אנציקלופדיה >> צמחי מרפא >> שמן זית
  שמן זית
שימושים עיקריים:
טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט
פולקלור ושימוש עממי:
טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט
פרטים מיוחדים ואזהרות:
טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט
הערות מיוחדות:
טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט
חומרים פעילים:
טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט טקסט
במשך מאות שנים פנו אנשים אל המקורות הטבעיים לצמחים, לעצים, לשורשים, לעלים
ולפרחים ופרות. ידע זה הולך ומצטבר עד היום ונעשה מפרוט יותר, מדעי יותר -סיפורי המסורת והפולקלור נבדקו ברובם ע"י מדענים וברוב המקרים אכן התגלו חומרים פעילים, במהלך מספר עשורים נעשו ניסיונות לחקות ולייצר במעבדה את אותם חומרים, ובחלק מהמקרים אף הצליחו החוקרים – אולם ברוב המקרים התברר כי בכל חומר טבע ישנם עשרות,מאות ואלפי חומרים שונים שיתכן שהיחסיות בין החומרים והריכוזים השונים משפיעים זה על זה (אפקט הסינרגיזם),
על הפעילות ואופי הפעילות – דבר שנותן אין סוף אפשרויות ובלתי ניתן לחיקוי -כיום. מאז החלה החזרה למקורות הטבעיים – זרם שהלך וגדל, והפך לענף שלם של רפואה אלטרנטיבית, חומרים טבעיים, אם בריכוזים ומינונים נמוכים (הומאופטיה), אם באנרגיות של החומרים ואם בחומרי טבע ממש, בתמציות צמחים, בשמנים טבעיים, ושמנים אתריים .או בשם אחר ארומטיים.
הארומטרפיה –החלה כבר ע"י המצרים הקדמונים לפני יותר מ 5000 שנה – כאשר לדוגמא קליאופטרה הורתה לבשם את מפרשי סירתה במי -ורדים, דרך היוונים הקדמונים והרומאים ועד ימינו אנו .במיוחד החל משנות ה 80 החל העולם המערבי בזרם הולך וגובר של חזרה לטבע – שמתחזק ע"י איכות הסביבה, שימוש בחומרים ממוחזרים וברי מחזור, ויציאה מהעולם ה"כימי" הטהור.
עם תחיית ה"עידן הטבעי" שאנו נמצאים בעיצומו אין ספק שהחיבור בין טכנולוגיות, מדע, חומרים חדשניים, עם חומרי טבע נותן חיבור אדיר בעוצמתו. וכאשר עוצמה זו באה לידי ביטוי למטרות טיפוח העור, הגוף, הפנים והשיער בצורה הנכונה במינונים הנכונים וע"י חוקרים ומדענים התוצאות לא רק מורגשות אלא גם נראות לעין בצורה מדהימה. כאן נמצאות אחת ההצלחות – לרתום את הטבע במלא מובן המילה - לטובת האדם והיופי.
למה זית?
השילוב בין יופי, קוסמטיקה, ושמן זית הנו בין אלפי שנים, היונים הקדמונים השתמשו בשמן זית זך כדי לספוג את תמציות הצמחים על מנת להשתמש בהם בטיפולי יופי ורפואה.
אסף הרופא (בן ברכיהו ) מחבר "מדרש הרפואות" במאה השביעית לספירה כתב על שמן הזית: "יירפא כאב המעיים ויחזק הילוך הבטן ויועיל לנגעי החך ולשיניים הוא מועיל לחולי הראש ומצמיח השיער וירביהו וישמריהו ולא יימרט במהרה, ויסיר הסובין (הקשקשים) שיהיה בעור הראש כקמח לבנה, יירפא לנשוכי נחשים והמרבה לשתותו יום יום יהרוג השרף (התולעים) שבמעיים ואם תטיף ממנו בעין יטהרינה וגם יאירינה ". כאמור הכל כתוב… .
נראה שבימי קדם שימש שמן הזית בשימוש היום יומי פחות למאכל ויותר לתמרוקים.
הדוגמאות לאורך ההיסטוריה עוד רבות, סודות הזית, עץ הזית, עלי הזית, פרי הזית ושמן הזית לא נחשפו עד היום (שנת 2001) ואולם חוקרים בכל רחבי העולם הולכים ומגלים עוד ועוד תכונות וחומרים פעילים.
די לציין שלוש תכונות מעניינות שלו המבטאות שאיפות אנושיות:
1. עץ זית יכול להגיע למאות שנים –ע"פ גיל כאשר הוא מחדש את תאיו ורקמותיו
ופורץ מחדש
עם אותו הרכב של חומר גנטי זהה (DNA) שוב ושוב, וכך העץ "חי" במשך עשרות ומאות
שנים – באזור ירושלים ישנם עצי זית המוערכים ע"י המדענים שגילם כ 800 שנה!

2. עובדה פיקנטית נוספת – הזית הנו בהגדרתו הבוטנית – פרי זהו אחד הפרות הבודדים
בעולם אשר מפיקים מהם – שמן! רוב השמנים מופקים בדרך כלל מגלעיני הזרעים של
הפרות (ולא מהפרי ) לדוגמא: שמן שקדים מופק מגרעיני השקדים, כנ"ל שמן משמש וכד'.

3. שמן זית הוא המזון הדומה ביותר בהרכב חומצות השומן שלו לחלב אם. (1REF. ) שמן הזית
בארץ ישראל הופק כבר לפני 7000 שנה בתקופה הניאוליטית מזיתי בר הגידול התרבותי
שלהם החל לפני כ 6000 שנה, והייצוא הקדמון היה לרומא. (2REF. )
לשמן זית אין חלופה בשום שמן צמחי אחר.

בין תכונותיו המועילות והמיטיבות של שמן הזית (בשימוש חיצוני):
• ריכוך העור צמצום דלקות עור וספחות טיפול בכויות, צמצום בהיווצרות קשקשים בקרקפת.
• עיכוב תהליכי הזדקנות של תאי בגוף והעור.
• צמצום הסיכוי לסוגי סרטן שונים (סרטן העור).
• מכיל שיעורים גבוהים של ויטמין E . (( REF. 3
• מכיל חומרים אנטי דלקתיים – חומצה מסלינית (REF .4 )

* שמן הזית הודות לתכונותיו כשומר על העור, נותן לו מתיחות (TONING)
התכולה הגבוה של ויטמין E ואנטיאוקסידנטים – השימוש בו בקוסמטיקה ובדרמטולוגיה
הולך וגובר.

מומחים מדגישים כי תכולת הויטמינים הגבוהה שבזית ובשמן הזית ושל האנטי אוקסידנטים
עוזרים לשפר את מצב העור מהבחינות הבאות:
- צעירות העור :הפיכתו לעור בעל מראה צעיר ורענן .
- מצבים בעייתיים של העור כמו : אקנה, סבוריאה, אקזמה, ואף פסוריאסיס.
זאת מלבד המלחמה בתהליך ההזדקנות וטיפוח העור. (REF 4 )
שלא כמו שמנים אחרים הוא אינו מעורר הפרשת חלב בעור!

ההרכב הכימי של שמן זית ויתרונותיו.
ההרכב הטריגליצרידי של שמן זית תלוי כמובן במקורו אולם ע"פ הסטנדרטים הבינלאומיים המבנה הוא:
PALMITIC ACID (16:0)……….7.5-20.0%
PALMITOLEICACID (16:1 W7) 0.3- 3.5%
STEARIC ACID (18:0) …………. 0.5- 5.0%
OLEIC ACID (18:1 W9) ………….55.0-83.0%
LINOLEIC ACID …..(18: 2 w6) ….3.5 – 21.0%
GAMA – LINOLEIC ACID (GLA) 18:3 W3) ….0.0 –1.5%!

כפי שנראה לעיל- השמן מכיל חומצות שומן הכרחיות לגוף אשר הגוף אינו יכול ליצר וחייב לקבל ממקורות חיצוניים. בנוסף למספר הקשרים הכפולים- הבעייתיים לחמצון – שמן הזית מכיל אנטיאוקסידנטים( חומרים מונעי חימצון) והוא נחשב שמן יציב – חומרים אלו מלבד היותם מונעי חמצון לשמן עצמו הם גם טובים לעור – בהיותם אנטיקוסידנטים טבעיים, אשר 90% מהם שייכים למשפחת הטוקופרולים מצורת אלפא היותר פעילים ביולוגית (ויטמין E פעיל), כמו כן שמן הזית מכיל גם תרכובות פנוליות המשמשות כאנטיאוקסידנטים אשר הידועים בהם הידרוקסיטירוסול ואוליאורופאין ועוד. ( REF 6ׂ).ׂ
השמן מכיל גם כמויות של ביתא-קרוטן- שהוא פרו-ויטמין A וגם בעל תכונות אנטיאוקסידנטיות. השמן מכיל גם טרפנים פוספוליפידים וקרוטנואידים אשר בהם כלורופיל- החשוב ביולוגית, מעודד חידוש תאים ומעודד חילוף חומרים, פעילות האנטי אוקסידנטים המוגברת – אשר פרי הזית לעצמו מייצר על מנת למנוע חמצונו – מוצאת את דרכה לשמן – ומהווה אוצר טבעי של חומרים מונעי חמצון – אנטיאוקסידנטים טבעיים – לעור.
אם לצטט את הפארמקופיאה - ספר הרוקחות הבינלאומי על שמן הזית (Olea europae L. ):
(REF 7 ) – בשימוש חיצוני שמן זית הינו אמולגטור טבעי,מרגיע שטחים "מודלקים",או מגורים,
משמש לריכוך העור ולהקלה במקרים של אקזמה או פסוריאזיס, משמש גם כחומר מסכך ונושא
למסאז'- ( ומשמש אפילו כחומר נשא להזרקה פנימית לחומרים שומניים" ). ואם זה מה שאומרים הרוקחים- לשימוש במשחות לתרופות ,ללא ספק שלשימושים קוסמטיים -זהו אוצר.
 
לחץ כאן לרכישת המוצר
 
ברוכים הבאים לאתר המחודש שלנו
 
רופאים / קוסמטיקאיות/מקצועיות, אתם מוזמנים להרשם למועדון לקוחות הפרימיום שלנו ולקבל הטבות
 
 
 
 
 
מעבדות נטורל דרים בע"מ
טל. 03-5774499  |  דוא"ל. info@mabelle.org
© כל הזכויות שמורות 
לייבסיטי - בניית אתרים